**** Začiatky ****

utorok 14. júna 2016
Každý sme nejako začínali, veď všetko je prvý raz.
Nepatrím medzi tých šťastnejších, ktorých fotenie bavilo od malička, skôr patrím medzi tie šťastnejšie mamičky, ktoré začali na materskej dovolenke. Kto to celé zavinil a kto za to môže, to tu nejdem rozpisovať. Berme to tak, že tak to malo byť :D
A tak som začala skúšať fotiť. Kompaktom :) Deti nemali poriadne ruky, občas chýbali nohy :D A tak sme v izbe natiahli pozadie a fotilo sa. Ani si neviete predstaviť tú radosť, keď som mala Emku celú na fotke a dokonca ostrú :D (a aby ste mi verili prikladám jednu skúšobnú z 2011 )


A potom sme kúpili prvú zrkadlovku Nikon D3000.
Len tak...pre lepšie rodinné foto. A vtedy som zistila, že nie všetko je len o tom chytiť foťák do ruky a cvakať.
Začala som skúšať, čítať plno vecí okolo fotenia, zistila čo je to kompozícia :), zasa fotila, vstúpila do skupiny FFK/fotofriedlyklub ( skvelá foto skupina, plná parádnych fotografiek a jedného fotografa :) a začala chodiť do fotoklubu. Začala som vkladať foto na ephoto ( neraz to aj oľutovala :D
A niekedy v tom období mi Fero Prutkay povedal, aby som si našla nejaký vzor.
Už vtedy sa mi veľmi páčili fotky od Katky /Fotoateliér Kateřina Svobodová. Katkine fotky sú čisté, mám rada jej jednoduchosť a prirodzenosť. A veľmi sa teším, že Katku dokonca poznám aj osobne. A tak nejako to celé začalo !

Takže všetci tí, ktorí začínate fotiť, sledujte iných fotografov, skúšajte svoje foto vkladať na rôzne fotostránky, ale pripravte sa na kritiku. Verte nie vždy bude konštruktívna. Ale aj kritika posúva dopredu.
Čítajte !!!!!! Existuje kopec dobrých kníh o fotografovaní, svetle a kompozícii.
Želám dobré svetlo
Post Comment
Zverejnenie komentára